18 jan 2021

Mapstell: meer inzicht in jezelf en je team

Als je eens rustig de mensen bekijkt die in jouw bedrijf of team werken, kom je al snel tot de conclusie dat iedereen anders is. De een praat makkelijk met iedereen, de ander is wat stiller, een volgende neemt altijd het voortouw, de vierde wil alles goed onderbouwd hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op zich is het prima om een divers team te hebben. Zo kunnen ze elkaar versterken en samen tot een goed resultaat komen. Maar daar zit nu net de crux… Dat samenwerken lijkt nog niet zo makkelijk te zijn met al die verschillende mensen.

Wat is MapsTell

MapsTell brengt jou en jouw team letterlijk in kaart. Aan de hand van 24 stellingen wordt op basis van de DISC-methode van William Marston gemeten wat je voorkeursgedrag is. Je voorkeursgedrag is het gedrag dat je het makkelijkst afgaat.

Ben je meer introvert of extravert? Meer taakgericht of mensgericht? Aan de hand van de MapsTell-methode kom je erachter en wordt het eenvoudig weergegeven door een sterke visuele onderbouwing. Namelijk in de vorm van een landkaart met dorpen, steden, bergen, rivieren en wegen met namen die specifiek betrekking hebben op jouw voorkeursgedrag.

Waarom inzicht in je voorkeursgedrag nuttig is

Wanneer je jouw landkaart voor je ziet, ervaaar je vaak een ‘aha-erlebnis’. Gedragingen die je van jezelf kent krijgen ineens een naam en een plaats. Maar nog veel handiger is dat ook jouw valkuilen inzichtelijk worden. Dit is gedrag dat je soms vertoont en waar je zelf last van kan hebben. Voorbeelden hiervan zijn ‘Fel’ of ‘Emotioneel’.  Het is niet zozeer fout gedrag, maar wel ineffectief gedrag. Uiteraard krijg je ook gelijk weer handvatten om hier goed mee om te gaan.

Tot slot geeft jouw persoonlijke landkaart het belangrijke inzicht in hoe anderen jouw gedrag zien en ervaren. Soms komt het je bekend voor, en soms kun je je ook verbazen. Zo denk jij misschien altijd heel enthousiast te zijn en veel ideeën aan te dragen tijdens de teammeetings, maar ervaren jouw teamleden je meer als een chaoot. Dat is wel handig om te weten, want anders mist jouw enthousiasme totaal haar doel!

Inzicht in je teamleden doormiddel van MapsTell

Het is niet alleen handig om meer inzicht in je eigen voorkeursgedrag te krijgen, maar het is juist ook ontzettend interessant om meer te weten te komen over het gedrag van je teamleden. Waarom vindt die ene collega jouw vernieuwende ideeën vaak niet gelijk geweldig? Of waarom wil die andere collega iedere week weer iets anders doen, terwijl het eerste idee nog niet eens is uitgewerkt? Allemaal vragen waar je zomaar mee kunt lopen.

Door samen met je team op de landkaart te stappen ga jij en je team ervaren en snappen hoe dit in elkaar zit.

Je leert waarom je collega iets op een bepaalde manier doet, wat zijn sterke kanten zijn, maar ook waar zijn valkuilen liggen. Hier kun je in de toekomst dan mooi rekening mee houden.

Een team dat goed samenwerkt, misschien toch dichterbij dan je denkt?

Door middel van de MapsTell-methode hebben al +100 teams de eerste stappen gezet voor een betere samenwerking. Als je benieuwd bent in hetgeen E2i jou en jouw team kan bieden én wanneer je direct een test wil invullen om te kijken welk voorkeursgedrag jij hebt, klik dan even hier. Volg de LinkedIn pagina van E2i om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en diverse artikelenreeksen. Op dit artikel volgen vier artikelen waarin je meer inzicht krijgt in de vier deelgebieden waarin jouw voorkeursgedrag valt. Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus.

Geef een reactie