16 jul 2021

De kracht van een eigen blended academy

We lezen het steeds vaker. Organisaties die hun eigen academy inrichten. Dat klinkt nog best omvangrijk: een eigen opleiding, bedrijfsschool, academie.. benamingen die allerlei beelden oproepen.

Wanneer we kijken naar de ontwikkelingen in de maatschappij dan zien we dat levenslang leren in toenemende mate een zeer geaccepteerd idee begint te worden, een vereiste zelfs.. Maar in de realiteit blijft het vaak bij alleen dat: een idee. Want in de praktijk willen we best graag leren, totdat puntje bij paaltje komt voor de meesten onder ons. Dan schikt het net niet in de tijd, staat de training of cursus net wat te ver van de eigen organisatieproblemen of is de training te omvangrijk en heb je eigenlijk maar een specifiek onderdeel nodig.

Daarnaast merken we dat veel organisaties ook worstelen met het probleem van slecht ingewerkte medewerkers. Veelal door tijdsgebrek of het gebrek aan handvatten in de inwerkperiode. Dit gebrek aan onboarding veroorzaakt later een grote hoeveelheid aan faalkosten, misverstanden en frustratie. Een eigene ‘academy’ (in welke vorm dan ook) zou dit kunnen voorkomen. Maar in de gemiddelde organisatie is dit niet of maar zere slecht vorm gegeven.

Ja, je zou nog veel meer de regie over de ontwikkeling van medewerkers in eigen handen willen hebben. Op zijn minst toch een kader waarmee je overzicht hebt van alle individuele wensen als ook in teamverband. Gekoppeld aan tijdschema’s en samenhangend met de (gewenste) organisatieontwikkeling en organisatiekleur en rekening houdend met de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Dit lijkt nogal veel gevraagd..? En toch is het voor elke organisatie binnen bereik.

Met de huidige technische mogelijkheden en de combinatie van offline (fysieke) trainingen met online sessies, is de stap naar een eigen blended academy niet ver weg. In korte tijd kunnen bedrijfseigen korte films worden gemaakt over bijvoorbeeld de ins- en outs van specifieke bedrijfsregels, specifieke instructies, uitleg etc. Dit kan worden gecombineerd met interactieve opdrachten waarbij feedback wordt gevraagd aan collega’s, management of externe experts. In deze omgeving kunnen ook e-learnings worden aangeboden die komen uit een generiek aanbod. Alsmede de opdrachten en naslagwerken uit een specifieke training. Allemaal binnen (online) handbereik van uw medewerkers om nog eens terug te kijken. Hierdoor kan men eenvoudig en gericht hun lesmateriaal gebruiken. Voor, tijdens en na de training, indien gewenst met een persoonlijke inlog per medewerker.

De essentie: met een academy heb je de mogelijkheid om bedrijfsinformatie te vertalen naar een concrete trainingsomgeving, zowel fysiek als digitaal!

Onder de blended academy ligt altijd een organisatieontwikkelprogramma (zo groot of zo smal als je zelf wilt) waarin de organisatie aangeeft welke ontwikkelrichting gewenst is en welke middelen worden ingezet. Er is via het systeem overzicht wie, wanneer welke leermogelijkheden krijgt aangeboden en wat de samenhang is met de organisatieontwikkeling. Hierin kan ook de voortgang worden gemeten. Het concept van de blended academy is de next step voor effectieve organisatieontwikkeling. De organisatie, de coördinatie en het creëren van de inhoud kan geheel of gedeeltelijk worden uitbesteed. Dat geeft de organisaties de ruimte om zich bezig te houden met de kern van de academy: oa het bepalen van de ontwikkelbehoefte en organisatiekleur.

De huidige SLIM-regeling biedt organisaties de mogelijkheid om de basis van de eigen academy te organiseren. Van 1 september tot 30 september kan hiervoor een subsidie worden aangevraagd tot max € 25.000,- met een eigen bijdrage die varieert van 20-40% van de subsidiabele kosten.

Voor enkele opdrachtgevers ontwikkelen we op dit moment de fundering van de blended academy. Hierbij maken we oa gebruik van meer dan 80 reeds ontwikkelde trainingschuncks en games op het gebied van lean, sales, leiderschap en communicatievaardigheden. Op deze wijze staat er in korte tijd een stevige inhoud, gekleurd naar de eigen organisatie.

Geef een reactie