28 nov 2023

Sparren met Jan

Afgelopen jaar was meer dan enerverend. De bijna post-coronatijd heeft ons met elkaar doen realiseren dat we elkaar weer echt kunnen en willen zien als mens. Letterlijk en figuurlijk.  Tegelijkertijd zijn we met elkaar de uitdagingen verder aangegaan. 

De wereld om ons heen verandert snel. Dat wordt ook niet minder. Grote vraagstukken moeten worden beantwoord in de komende 10 jaren. Denk aan verdere digitalisering en de mogelijkheden van artificial intelligence die ontzettend snel onze leef- en werkomgeving zal gaan veranderen. Daarnaast de noodzaak om op gebied van duurzaamheid en circulariteit de ontwikkelingen in de dagelijkse bedrijfsvoering te vertalen en te omarmen. Niet als kostenmodel maar als opbrengstenmodel. Tenslotte is wellicht het vraagstuk van de vergrijzing en immigratie een zeer zichtbaar thema in de huidige dagelijkse ervaringen wanneer ik spreek met relaties op alle niveaus. Ook hier is er een absolute noodzaak om het omdenken tot kunst te verheffen.  

De problematiek is de kans. Kortom: een status-quo is eigenlijk onmogelijk voor te stellen. Volledige omarming van de veranderingen is wat mij betreft die enige optie om succesvol de komende decennia in te gaan. 

Empower to improve (E2i) heeft als uitgangspunt het in de kracht zetten van de mens om vervolgens de veranderingen positief in te zetten en te omarmen. In de volle breedte maken we daar instrumenten en programma’s voor zodat we voor onze opdrachtgevers als vertrouwde ontwikkelpartner aan hun zijde, samen de opgaven weten te realiseren. Deze verantwoordelijkheid en missie neem ik zeer serieus. Hierin moeten wij als team ook onszelf blijvend ontdekken en ontwikkelen. 

In 2022 hebben we weer een grote stap gezet met de komst van Patrick van Schendel, Chantal van Kempen, Ricardo Carrot, Stefanie Emons, Jan Pieter Sonbeek, Jan Wijnen en Janneke van de Velde als professionele vuurmakers en verschilmakers die allen toppers zijn op hun vakgebied. In 2023 ligt onze interne focus op het verder samensmeden van dit team tot een super team. “Alleen kun je niets, nog niet eens achter elkaar lopen.. “, zei mijn vader altijd. Ik voel dat we als team er ontzettend veel energie van krijgen om dat ook samen te doen. Begin 2023 zijn we weer samen twee dagen aan de slag geweest met Kaikuku 2023-1. Dat gun ik alle medewerkers en leidinggevenden. Schouder aan schouder, ieders talent verkennen en durven inzetten ten gunste van de eindgebruikers (medewerkers, klanten, cliënten, burgers). 

Als zoon van de smid heb in 2022 plezier gehad in het maken van nieuwe programma’s (tools en methodieken) die u direct kunt gebruiken. Hieronder hebben we een aantal kort beschreven. 2023 staat in het teken van verdere groei die is gericht op het laten branden van het vuur in uw organisatie met een blijvende impact. Want daar doen we het voor!  

En…. we gaan u nog verder verrassen in 2023 met een unieke aanpak als Trusted Development Partner….. daarover later meer. 

Be in Balance to Boost…. 

Geef een reactie