12 jul 2024

Innovation Force

Innovation Force, het programma dat proces-en productinnovaties daadwerkelijk gerealiseerd krijgt in uw organisatie!

Wellicht is het herkenbaar: als eigenaar of leidinggevende binnen je bedrijf weet en voel je dat er kansen liggen, vanuit de markt en omgeving wordt een continue druk gevoeld om te innoveren. Immers stilstand is achteruitgang. Maar waar te beginnen, wie pakt het op in deze tijden van personeelstekorten en hoe zorg je dat de ideeën daadwerkelijk tot een juiste vertaling komen? Telkens blijkt weer: succesvolle bedrijven blijven continu innoveren. Bij E2i hebben we daarom Innovation Force ontwikkeld, een aanpak die uw bedrijf stap voor stap helpt om een vliegwiel van innovatie in gang te zetten en de innovatie ook daadwerkelijk te realiseren. 

Succesvolle organisaties komen met markt-veranderende ideeën door daar een gedegen aanpak in toe te passen. Innovatie is een professioneel proces dat marktbehoeften omzet in concepten met een agile implementatieplan. Oftewel we willen zo snel mogelijk de innovaties naar de ‘markt’ brengen. Hoe klein dan ook. Die structuur is wat succesvolle organisaties in staat stelt om keer op keer te innoveren. Ons programma Innovation Force zorgt voor het leveren van die impact.  

We geloven hierbij in de kracht van kleine doorbraken. Immers een succes smaakt naar meer en wakkert binnen uw afdelingen en onder uw personeel doorgaans het vlammetje van enthousiasme aan. Ook blijven de budgetten hierdoor beperkt en sturen we vanuit E2i meteen op concrete output. We zijn de aanjager maar ook de facilitator van innovatie. Hierdoor gaat de sneeuwbal rollen en ontstaat een continu proces van Business Innovation. Denk hierbij aan de snel veranderende wereld rondom circulariteit, duurzaamheid, datamining, riskmanagement etc. U voelt de wens om snel aan te haken en bieden u de gewenste resultaatgerichte ondersteuning. 

Volgens deBono komen we “uit een cultuur waarin mensen worden geremd door de angst om fouten te maken. Elke waardevolle innovatie moet dus achteraf altijd logisch zijn (pas nadat we het hebben gezien). Dus als elk waardevol creatief idee achteraf logisch is, dan beweren we dat het idee in de eerste plaats door “goede” logica had kunnen worden bereikt. Hiermee lopen we het gevaar de conclusie te trekken dat creativiteit minder belangrijk lijkt dan logica.  Innovation Force heeft de moed om ook met onorthodoxe ideeën te komen. Die vormen de kraamkamer van doorbraken. 

Innoveren is anders dan verbeteren. We gaan op zoek naar doorbraken. Naar omdenken en verliezen hierbij de klant niet uit het oog. Integendeel. De klant wil deze doorbraak namelijk al langer. Voelt vaak al eerder aan dat er een radicalere mogelijkheid moet zijn, maar uw organisatie komt daar maar niet aan toe. De concurrent mogelijk wel en dat willen we samen met u voor zijn. 

We werken volgens onze eigen methode die vanuit Design Thinking is doorontwikkeld naar de Innovation Force aanpak. Maatwerk sprints met beleving en innovatie-hacketons waarbij concreet resultaten worden opgeleverd in kleine stappen. Op deze wijze worden latente ideeën omgezet in waardevolle concepten. Zowel op product of dienst niveau als op procesniveau. Dit doen we samen met medewerkers uit uw organisatie. Onze externe frisse blik creëert integratie van interne kennis en externe kruisbestuiving. Een van onze focus gebieden is het integreren van digitale innovaties in de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast vormen thema’s als circulariteit, duurzaamheid en automatisering/robotisering onderwerp van onderzoek en realisatie in onze facilitering. 

We kunnen ook de innovatiebewustwording in uw organisatie enorm stimuleren met onze innovation-experience (event). Zeer effectief en medewerkers krijgen er energie van. En wilt u weten hoe innovatiekrachtig uw organisatie is zetten we onze innovatiescan in. Na de scan krijgt u een op maat gemaakt advies hoe u uw organisatie tot een next level brengt om continu innoveren mogelijk te maken. Tenslotte leiden we ook graag medewerkers op om als Innovatie Coach binnen organisaties ingezet te kunnen worden. Dit doen we met onze training Innovatie Coach. 

De aanpak Innovation Force doen we met ons innovatieteam onder leiding van een ervaren sr consultant/innovator. In dit (multidisciplinaire) team zitten bij voorkeur ook jong professionals uit uw of onze organisatie. We kunnen zelfs een projectmanagement organisatie (PMO) inrichten en faciliteren, waarmee u diverse projecten weet te managen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? We komen graag vrijblijvend van gedachten wisselen. 

Jan Wijnen, senior consultant (janwijnen@e2i.nl, 0618178756) of Jan Vermunt, managing director (jan@e2i.nl, 0683226709). 

Geef een reactie