Reflectie Boksclinic

REFLECTIE CLINIC 

‘Heb je de moed om met je collega de boksring in te gaan?’

Boksen is een toegankelijke sport waarbij men, met respect voor de tegenstander, geconcentreerd het spel speelt? Het gaat daarbij vooral om vaardigheden zoals respect, zelfbeheersing, discipline en focus, observeren, goed kijken naar lichaamstaal en alert hierop inspelen, snel schakelen en snel reageren (aanvallen en verdedigen).

Het doel van de Reflectie-clinic is dat medewerkers door de kick van een ‘nieuwe’ sport ervaren, nieuwe inzichten verwerven en met hernieuwde energie de workshop verlaten om zich weer 100% te kunnen inzetten op de werkvloer. Zij ervaren ook hoe communicatie op een ander niveau verloopt. Uiteraard in een veilige situatie en voor iedereen toegankelijk. Ook wanneer er beperkingen zijn, hier wordt het programma op aangepast.

Gelijkenissen tussen de boksring en de werkvloer. Bij boksen leer je goed te reflecteren. En… zelfreflectie is van essentieel belang voor succes. Ben je in staat de sport goed uit te oefenen, zodanig dat je een win-win situatie kan creëren? Kun je de ander goed op zijn waarde schatten: Is hij/zij in staat te incasseren? Wat is zijn/haar ervaring met de sport? Is hij/zij in staat mij een vertrouwd gevoel te geven? En andersom.

Bij samenwerken is het niet anders. Ook daar telt de waarde van zelfreflectie. Kun je je werk goed uitvoeren en een win-win situatie creëren? Of moet je je zodanig aanpassen aan een collega of in een team, dat je jezelf wegcijfert? Toon je voldoende oprecht interesse in je collega/ medewerker/leidinggevende? Is hij/zij in staat feedback te ontvangen en te geven? Wat is de kennis en ervaring van de ander? Is er sprake van een wederzijds vertrouwen?

De voordelen van reflecteren in combinatie met boksen :

  • Endorfine zorgt dat je je prettiger voelt
  • Je verwerft nieuwe inzichten in jezelf en je collega’s
  • Een oorspronkelijke manier van teambuilding en verkenning van je voorkeur communicatiestijl op basis van de DISC methode

Kortom, de deelnemers aan deze clinic maken kennis met een nieuwe tak van sport en ontdekken andere kanten van zichzelf en hun collega’s.

Programma clinic: – Welkom – Voorstelronde van de professionals – Uitleg van de sport en spelregels – Actief kennismaken met de sport – Evaluatie door professionals op basis van observatie van de deelnemers – Afsluiting

Duur clinic:  3 uur, deelnemers worden verzocht gemakkelijke (sport) kleding te dragen.

Aantal deelnemers: tot 10 deelnemers 1 trainer, tot 25 deelnemers 2 trainers.

Investering: tot 10 deelnemers € 1.150,- en vanaf 10 tot 20 deelnemers € 1500,-. Bedragen zijn excl btw en excl locatiekosten.

Wij nemen contact op over: Reflectie Boksclinic

MEER INFORMATIE

Delen