Beoordelen, coachen en begeleiden ontwikkeling medewerkers

BEOORDELEN, COACHEN EN BEGELEIDEN ONTWIKKELING MEDEWERKERS

Inhoud  
Behoud van personeel, persoonlijke ontwikkeling en een lerende organisatie zijn onderwerpen die steeds belangrijker worden in onze dagelijkse werkomgeving. Als leidinggevende kan het soms moeilijk zijn de balans te vinden tussen het aansturen van dagelijkse werkzaamheden en het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling. Een terechte vraag is “hoe zorg ik ervoor dat mensen zich verder willen en kunnen excelleren met mijn hulp?” Om antwoord te geven op deze vraag ben je dagelijks bezig met het coachen, begeleiden en beoordelen van medewerkers.

Als leidinggevende ben je betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Zo gebeurt het steeds vaker dat het opstellen van persoonlijke ontwikkel plannen door jou worden geïnitieerd. Door het continue verbeter proces in je organisatie is er een doorlopende behoefte aan ‘coaching on the job’. Aan de hand van coachend leiderschap, empower je andere bij het stellen van ontwikkeldoelen en neem je mensen mee in dit traject zonder direct de leiding te nemen. De uitdaging in het begeleiden van medewerkers, is het omzetten van individuele successen naar een constante upswing. Door een circulaire beweging te maken van coaching, begeleiding en beoordeling zet je een ontwikkelstructuur op aan de hand van verschillende skills en technieken. Op basis van kennis, oefeningen en casussen leer je coachen, begeleiden en beoordelen met elkaar in verbinding brengen en toe te passen in jouw werkomgeving.

Resultaat

In deze training leer je mensen motiveren, eigenaarschap te ontwikkelen en doelen te stellen aan de hand van een growth mindset en coachend leiderschap. Je wordt vertrouwd met het gebruiken van verschillende technieken om medewerkers te begeleiden in het halen van hun doelen en weet je op de juiste manier feedback te geven onder andere aan de hand van verschillende gedragsstijlen uit DISC/MapsTell, voor een optimaal leerrendement.

Doelgroep

Leidinggevende van alle niveaus (deelverantwoordelijke, project/programma verantwoordelijke, management en directie).

Wij nemen contact op over: Beoordelen, coachen en begeleiden ontwikkeling medewerkers

MEER INFORMATIE

Delen