Lastige gespreksvoering: aanspreken, slecht nieuws, ziekteverzuimbegeleiding

Lastige gespreksvoering: aanspreken, slecht nieuws, ziekteverzuimbegeleiding

Als alles gaat zoals het moet, zijn gesprekken meestal niet lastig. Gesprekken omtrent tegenvallende prestaties, verzuim of slecht nieuws daarentegen zijn vaak een uitdaging. Gesprekken met een negatieve lading en boodschap kennen veel valkuilen; Je wil het doel bereiken in het gesprek, maar niet onnodige schade aanrichten of de boodschap verloren laten gaan in ‘the heat of the moment’.

Als leidinggevende is het soms lastig om gesprekken te voeren met eigen personeel waarvan we weten dat het een negatieve lading gaat hebben. Het is veelal zoeken naar de juiste woorden en je maar net weten hoe je de boodschap over weten te brengen. Goed kunnen interveniëren is een vak apart en wordt een stuk natuurlijker en doeltreffender met de juiste vaardigheden en technieken.

 

Inhoud
In deze training besteden we tijd aan verschillende methodieken om op de juiste manier de boodschap over te brengen. We zoomen in op het juist opbouwen van een lastig gesprek, we nemen je mee in de beste manieren om lastige gesprekken voor te bereiden, en hoe je jouw eigen manier van communiceren (verbaal en non-verbaal) kan aanpassen. Zo leer je te managen hoe jouw boodschap wordt ontvangen. Dit wordt tijdens de training onderbouwd aan de hand van verschillende communicatie methodes, casussen en psychologische modellen.

Doelgroep

Voor wie in deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor leidinggevende, managers in spé en management teams die zich verder willen ontwikkelen in hun communicatie vaardigheden. Mensen aansturen betekend in sommige gevallen bijsturen. Dit soort gesprekken gaan niet altijd over rozen. Als leidinggevende leer je hoe je lastige gesprekken kan leiden, structureren en te sturen op de boodschap die je wilt overbrengen.

Wij nemen contact op over: Lastige gespreksvoering: aanspreken, slecht nieuws, ziekteverzuimbegeleiding

MEER INFORMATIE

Delen